Vítejte na webovém portále KDU Jablunkovko.
Z PARLAMENTU
16.týden - Co se dělo minulý týden v parlamentu
Navigace : Hlavní stránkaZ parlamentu → 16.týden - Co se dělo minulý týden v parlamentu
Usoudili jsme, že bude dobré si udělat pořádek v tom, co se vlastně v naší drahé zemi děje. Tím hlavním místem, které hýbe celou zemí, je parlament. Proto jsme požádali na osobu od zdroje, aby nám přinášela aktuální a rozšiřující informace o dění v poslanecké sněmovně. Informace do této rubriky bude přinášet naše reagionální zástupkyně v parlamentu Mgr. Bc. Pavla Golasowská, DiS..
Co se tedy udalo v 16.týdnu v poslanecké sněmovně?
V úterý 20. 4. byl na pořadu bod k událostem ve Vrběticích v roce 2014, ke kterému nám vláda podala informace. Poslanecká sněmovna se usnesla na zásadním omezení pracovníků ruské ambasády v Praze.
Ve středu se řešila novela zákona o mimořádném příspěvku zaměstnanci při nařízené karanténě a návrh na zřízení vyšetřovací komise k ekologické katastrofě na řece Bečvě.
Ve čtvrtek předseda KDU-ČSL Marian Jurečka podal písemnou interpelaci na ministryni Marii Benešovou ve věci odsouzeného lobisty Romana Janouška, který v roce 2012 opilý srazil autem ženu a z místa nehody ujel. Podrobnosti zde: Janouškovým pobytem na horách v Rakousku se zabývá ministryně Benešová - iDNES.cz
V pátek se nám povedla skvělá věc!! Prosadili jsme nižší daně pro pracující rodiče k novele zákona o státní sociální podpoře. Sleva na druhé a další dítě vzroste o 15%. Každý rok tak rodičům třech dětí zůstane díky tomuto opatření více než 6 500 Kč, a také daňový bonus bude možné čerpat každý měsíc a ne jen jednou za rok. Celkově rodinám zůstane 2,3 mld. Kč ročně navíc.
Sledujte a sdílejte
Vítejte na webovém portálu KDU-ČSL Jablunkovska.